Robotické kosačky

Túžite po zdravom a vždy pekne upravenom trávniku? Toto všetko sa dá dosiahnuť kúpou robotickej kosačky a to bez akejkoľvek námahy. Inteligentné kosačky pracujú samostatne a dajú sa komfortne ovládať pomocou wi-fi.

Ako fungujú robotické kosačky?

Kosačky sa systematický pohybujú vo vytýčenom priestore, ktorý dosiahneme položením a upevnením kábla po obvode trávnej plochy. Kábel upevňujeme plastovými klincami do zeme a je ukrytý pod trávnikom. Súčasťou obvodového kábla je aj základňa odkiaľ kosačka štartuje a vracia sa tam aj nabiť.

Robotická kosačka nepotrebuje zberný kôš nakoľko funguje na princípe mulčovania a jemne pokosené steblá trávnika necháva na zemi. Na robotickej kosačke si vieme nastaviť aj potrebnú výšku kosenia.

Ako si vybrať správnu robotickú kosačku?

Plocha – základným údajom pri výbere kosačky je plocha v m2 o ktorú by sa mala robotická kosačka starať. Ak je vaša plocha trávnika napríklad 250m2, tak vám bude stačiť model, ktorý je určený do 500m2. Na trhu však máme kosačky, ktoré pokosia až 10 000m2

 

Terén – robotickým kosačkám nerobí problém ani svahovitý terén. Treba si ale dobre pozrieť do koľko stupňov kosačka kosí. Obvykle sa to pohybuje okolo 18° až do 45°.

Údržba a servis.

Údržba robotickej je veľmi jednoduchá. Kosačku je po sezóne potrebné poriadne vyčistiť a uskladniť na suché miesto s minimálnou teplotou nad 10°C, kde bude chránená pred mrazmi. Predĺžime tak životnosť batérie, ktorá sa bežne pohybuje v rozmedzí 2-4 rokmi.

Najdôležitejším krokom údržby je kontrola čepelí nožov. Túto kontrolu nerobíme až po každej sezóne ale priebežne aj počas sezóny. Tupé čepele by nám totižto mohli trávnik poškodiť a následne by ho mohlo slnko spáliť.

Výmena nožov je veľmi jednoduchá.

Vlastnosti modelov:

Dažďový senzor – táto vlastnosť je pri výbere dôležitá. Keď začne pršať, senzor kosačku pošle do základne. Kosačke nevadí dážď ale kosilo by sa jej omnoho ťažšie a výdrž batérie by nemusela stačiť na pokosenie celej záhrady.

Inteligencia a wi-fi – väčšina kosačiek disponuje jednotkou wi-fi vďaka ktorej sa dajú ovládať cez príslušné aplikácie od výrobcov. V aplikácii môžete kosačku obsluhovať manuálne podľa potreby, konfigurovať aktuálne nastavené prevádzkové doby, vidieť aktuálne stav kosačky a dokonca aj poslať servisnú správu priamo predajcovi.

Ďalšie vlastnosti: orientácia kosačky pomocou GPS, alarm proti krádeži …

Investovať do robotickej kosačky sa určite oplatí. Zaručí Vám udržiavaný a krásne vyzerajúci trávnik bez akejkoľvek fyzickej námahy. Robotické kosačky sú veľmi tiché, takže vás nikdy nebudú rušiť a vy si tak môžete vychutnávať pokojné chvíľky na záhrade.

V prípade ak máte ešte nejaké otázky ohľadom výberu alebo priamo kúpy kosačky, tak nás neváhajte kontaktovať na telefónom čísle 0950 320 320.

S pozdravom

Gardenieri.sk